Sverige
22 juni 2017 06:30

Upplands-Bro RF blev Årets hästarbetsplats

Upplands-Bro Ryttarförening har utsetts till Ņrets hästarbetsplats och får nu ett fint stipendium för sitt arbete. Priset tilldelades ryttarföreningen för dess stora motivation till att utveckla både arbetsmiljön och ridskolan som företag.

Upplands-Bro RF blev Årets hästarbetsplats
Glada samtal och skratt fyller stallgången när personalen förbereder hästarna inför dagens lektioner. På bilden syns Agneta Dahllöf, Tina Olsson och Carin Fredriksson.

Upplands-Bro ryttarförening har tilldelats priset Årets hästarbetsplats. Priset är ett stipendium som innefattar företagsrådgivning, teambuildning samt arbetsmiljöutbildning.
– Vår målsättning är att vara Sveriges bästa ridskola, en plats för alla och vi arbetar därför aktivt med mångfald inom verksamheten, säger ridskolechefen Agneta Dahllöf.
– Med denna utmärkelse får vi ett kvitto på att vi är på rätt väg men nu lägger vi i ännu en växel.

Utvald bland 30 företag
Bakom utmärkelsen står samarbetet mellan Hästföretagarcentrum (Hästnäringens Nationella Stiftelse, LRF Häst, LRF Konsult, Hästnäringens Riksanläggningar) samt Hästnäringens Yrkesnämnd. Även arbetsmiljöorganisationen Prevent är med på ett hörn genom att skänka två platser på deras utbildningar.

Syftet med stipendiet är att lyfta och vidareutveckla en arbetsplats som visar stor motivation till att utvecklas utifrån både företagande och arbetsmiljö inom hästyrket. Nomineringen till priset har skett genom att arbetsplatserna som velat söka har fyllt i en enkät med ett antal frågor på webben. Därefter har en jury bestående av fyra personer inom hästnäringen satt sig ner för en överläggning. Totalt kom 30 fullständiga ansökningar in i år.

 

Läs hela reportaget om Upplands-Bro ryttarförening i Ridsport nummer 12.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden