Sverige
26 juli 2017 08:11

Ingrid Klimke till Flyinge

Den mångsidiga tyska fälttävlansstjärnan Ingrid Klimke kommer till Flyinge för att hålla en clinic i januari. Här finns en film som ger försmak av hennes träningsmetoder.

Ingrid Klimke till Flyinge
Ingrid Klimke abetar sina hästar mycket över cavaletti och det blir det en del av på Flyinge. På bilden är det dressyrryttaren Emilie Nyreröd som får instruktioner av tyskan vid en clinic på Sweden International Horse Show. Photo: Roland Thunholm

Ingrid Klimke är känd som en riktig stilryttare. Hon har haft sina största framgångar i fälttävlan med guld från OS, VM och EM på meritlistan. Men hon tävlar också svår klass i både hoppning och dressyr. Förra veckan vann hon stortävlingen i tyska Aachen och hon är given i det tyska EM-laget.

Nu berättar Flyinge på sin webbplats att tyskan håller en clinic hos dem den 20 januari 2018. Under clinicen ska hon visa sitt utbildningssystem i fälttävlan, hoppning och dressyr. Det blir bland annat en del cavalettiövningar – något som har blivit ett signum för Ingrid Klimke.

– Min filosofi är att det ska finnas ett stort förtroende mellan häst och ryttare. Ryttaren ska rida med fina hjälper och hästen ska utstråla harmoni. Jag utbildar alltid för långsiktighet och en sund och hållbar häst, säger Ingrid Klimke på Flyinges webbplats.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden