Världen
23 augusti 2014 10:30

Pierre Durand vill bli FEI-bas

Alltfler siktar på att efterträda prinsessan Haya som ordförande i det internationella ridsportförbundet FEI. Franske Pierre Durand är den senaste kandidaten.

Pierre Durand, mest känd som ryttare och OS-vinnare med den legendariske Jappeloup, har anmälts av det franska förbundet som kandidat till ordförandeposten. Durand har även vunnit EM-guld och ingick i laget som vann VM-guld i Stockholm 1990. Han var ordförande i det franska förbundet 1993-1998. Det skriver worldofshowjumping med www.jumpinews.com som källa.

Det danska förbundets ordförande Ulf Helgstrand anmälde i veckan sitt intresse för ordförandeposten och schweizaren Pierre Génécand fanns tidigare och var även utmanare till prinsessan Haya om hon valt att ställa upp för ytterligare en period. Valet sker på generalförsamlingen den 14 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden