Dressyr
12 juli 2012 14:03

Danskt i topp i 6-årsklassen

Det blev en något oväntad segrare i Scandinavian Open för 6-åringar, då Sanne Henningsen vann med sin guldiga fux Lorenzo 322. Ekipaget hade dock exakt samma procent som Anna Svanberg och Tabasco.

Danskt i topp i 6-årsklassen
De två svenska domarna höll Sanne Hemmingsen och Lorenzo som etta - den danske domaren hade ekipaget först som sexa. Copyright © MoM Media 2012. All rights reserved

Semifinalen toppades av Anna Svanberg och Tabasco, men idag ville hingsten inte riktigt byta till vänster utan fick en del missar där. Domarna placerade ekipaget på 70,667 procent, något som också Sanne Hemmingsen slutade på. Men med bättre poäng på de allmänna intrycken gick segern till danskan på ståtlige Lorenzo 322 (val e Loxely, äg Klaus Munkedal).
– Poängen sjönk efter bytena, de blev lite svajiga. Det var mitt fel, mina nerver, konstaterade Anna Svanberg på presskonferensen.

Sanne Hemmingsen var strålande glad över segerritten, som var betydligt bättre än gårdagens enligt henne själv.
– Han gick långt ifrån felfritt i kvalet, där hade vi en del missförstånd. Men idag var han riktigt fin, han var verkligen med på noterna.
Ekipaget dansade fram och den gänglige men mycket rörlige Lorenzo hängde med när ryttaren la i gasen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden