Dressyr
18 juni 2013 14:46

Telde stoppad av infektioner

Minna Telde såg fram emot en fin säsong med tre Grand Prix-hästar i stallet. Men nu sätter envisa infektioner stopp för Minnas tävlande.

– Jag blir inte kvitt mina infektioner, jag har gått på flera penicillinkurer och har dåliga blodvärden. Så nu sa läkarna stopp, om jag inte vill riskera min idrottskarriär och få kroniska sjukdomar, berättar Minna Telde.

Hon rider men nöjer sig med en eller två av de tre Grand Prix-hästarna Santana, Don Charly och Deinhardt per dag.
– Jag tar inte ut mig till max. Jag har tack och lov jättebra personal och hjälp av Cilla och Einar (Kristoffersen, reds anm).

Folksamlingar är något Minna ska undvika för att bli frisk då immunförsvaret är utslaget efter upprepade bihåleinflammationer, och hon har mer eller mindre isolerat sig på landet. Därför har det också blivit en rad inställda tävlingar.
– Infektionerna sliter på kroppen och jag är rätt sänkt. Men jag hoppas på att kunna åka till Falsterbo med tre hästar, och sedan EM. Jag räknar med att vara frisk till dess, säger Telde.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden