Dressyr
28 maj 2015 23:51

Marina Mattsson vann första slaget

Young riderklassen avlöpte ömsom i regn, hård vind och korta uppehåll. Medan juniorerna klarade miljön bra var det si och så för YR-ekipagen. De sju placerade hade inga svårigheter och Marina Mattsson tog bekvämt ledningen i regn med Double Diamond II. Den varade klassen ut med 2,4 procents marginal.

Marina Mattsson vann första slaget
Det kanske inte syns för er med mobiler och små skärmar men leendet på Marina Mattsson är på plats. Kim C Lundin kim@witnet.se

De 26 ekipagen dömdes av Bo Åhman,  Lars Andersson och Wiveca Schenholm som var ganska överens så mycket nu tre domare med olika placering och preferenser kan vara överens. Domare ska komplettera varandra. 

De första nio ryttarna innehöll flera av de placerade. Fanny Callerud med Choice gjorde ett fint program som gav henne en femte plats. Alva Lander lyckades med konststycket att få en 10:a för mellantrav av huvuddomare Lars Andersson. Mycket välförtjänt, hennes Herbie Hancock Graftebjerg dansade fram i travdelen och de slutade fyra på lite över 70 procent. 

Marina Mattsson och Double Diamond II satte knappt en hov fel och segrade på hög precision och fint exekverade rörelser rakt igenom. Marina brukar rida med pokerface men idag sken hon som den frånvarande solen, det är nog ganska roligt att rida DD som stallnamet är.

Hemmahoppet Elin Hassellund med stilige Simson D red tidigt i klassen men fick ändå en sjätteplacering till stor förtjusning för den lokala fancluben.

Emma Jönsson har något riktigt fint på gång med Santo Domingo som gav ett verkligt harmoniskt intryck parat med fin mekanika och lydnad. De blev tvåa på 71,14 procent och har säkert mer att ge.

Sista placeringen knep Mathilde Hannell med en Webster som var pigg i det svala vädret och på trycket rejält. De slutade på 66,754 procent efter en del malörer.

Den som i praktiken kom att bli den sista att ta sig n till placering var en verkligt långväga gäst, ändå en som representerat Sverige flera gånger. Victoria Appleyard bor i England och tävlar för Sverige, framgångsrikt dessutom. Här har hon inte varit ofta, bara tillräckligt för att bärga silvermedaljen 2014 på Strömsholm. Hennes ståtlige Sir Willy kan inte ha gjort någon besviken och ritten lovade mer de kommande dagarna.

Vädret gjorde sitt till att förhållandna var svåra. På banan intill pågick under en del av klassen unghästklasser där flera var påtagligt spända. Regn, vind och inte minst ryttarnas nerver förvandlar ibland även den stadigaste till en oförutsägbar och ovillig partner.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden