Dressyr
27 juni 2016 13:32

Uthopias försäljning klar

Den nya ägaren till OS-guldmedaljören Uthopia är fortfarande okänd, men auktionsföretaget har nyligen bekräftat att försäljningsprocessen är klar. Uthopia bor dock fortfarande hemma hos Carl Hester.

Uthopias försäljning klar
Än så länge finns Uthopia hemma hos Carl Hester.

Ett stort frågetecken kring maj månads auktion av Uthopia, som tog lagguld med Carl Hester på OS 2012, återstår. Det är fortfarande få som vet vem den nya ägaren faktiskt är. För några dagar sedan bekräftade dock auktionshuset Wilson Auctions att försäljningsprocessen var klar och det slog därmed hål på rykten om att köpeskillingen inte skulle vara betald.

Summan var 165 000 pund, drygt 1,8 miljoner kronor. I auktionshusets pressmeddelande ges inga ledtrådar om vart Uthopia ska ta vägen.
– Nya ägaren av Uthopia önskar att inte bli identifierad för tillfället, skriver de.

Frågetecknen kring ägarskapet har varit flera och slutligen kom beskedet att hingsten skulle säljas på auktion.
Carl Hester uppgavs vara bestört över situationen och skrev på sin Facebook att det arbetades på en lösnig för att Uthopia skulle få spendera pensionärslivet hemma hos honom. Hester spred vid ett tillfälle ett glädjande besked om att tillräckligt med pengar skulle ha fåtts fram via delägare för att säkra Uthopias framtid, men likväl gick hingsten ett annat öde till mötes vid auktionen.

Då försäljningen först nyligen blev helt klar går Uthopia än idag i godan ro hemma på Carl Hesters gård enligt Horse & Hound. Uthoipa uppges hållas i form, men har inte tävlat sedan i Amsterdam i januari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden