Dressyr
24 september 2016 09:20

Tinne trivs i New York

Då och då far Tinne Vilhelmson Silfvén över Atlanten för att tävla i USA och nu är hon mitt i New York city. Tillsammans med Paridon Magi blev hon tvåa i Grand Prix-klassen.

Tinne trivs i New York
Tinne och Paridon Magi med skyskrapor i bakgrunden.

I går var det premiär för Rolex Central Parks internationella dressyr på fyrstjärnig nivå.

I Grand Prix gjorde Tinne Vilhelmson Silfvén internationell comeback efter OS och det med en andraplats på 73,14 procent. Hästen för dagen var Paridon Magi, som främst rids av Lövsta-kollegan Caroline Darcour och som även förra året var med Tinne på just den här tävlingen där Lövsta Stuteris ägare Antonia Ax:son Johnsson är involverad som sponsor.

– Känslan att rida i den här atmosfären med den här bakgrunden är verkligen fantastisk. Det var lite annorlunda i år än förra året. Förra året var påven här på fredagen, så det var väldigt tomt i parken. Nu var det en hel del som hände i parken när vi gick upp mot arenan. Det var mycket spännande, men också väldigt bra tycker jag att hästarna kan hantera det – och det kan de, säger Tinne i ett pressmeddelande.

Inne på arenan märktes det dock inte på Paridon Magi att han var mitt i New York.
– Det är nästan som om hästarna säger ”Skönt, nu är jag här, nu kan jag jobba” säger Tinne om hur det är att komma in på banan från den händelserika miljön i parken.

Segrade gjorde Judy Reynolds med Vancouver K på 73,8.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden