Dressyr
4 januari 2017 08:39

Adelinde: Parzival är verkligen pensionär

De holländska dressyrtrupperna med Parzival och Adelinde Cornelissen i toppen resulterade i så stor uppståndelse att Adelinde själv fick ta till orda. Parzival är och förblir pensionär lyder budskapet.

Adelinde: Parzival är verkligen pensionär
Ett minne blott. Parzival är och förblir pensionär.

Adelinde Cornelissen och Jerich Parzival (valack, f -97, e Jazz-Ulft) har ett massivt CV med höjdpunkter som OS-silver, VM-medaljer och en skörd EM-guld. Sedan Adelinde valde att utgå vid OS i somras då Parzival inte mådde bra har ekipaget inte startat mer, men likväl finns de med i ”Olympisch kader” (liknande en A-trupp).

Det väckte så stor uppståndelse och så heta diskussioner på inte minst Facebook att Adelinde till sist tog till orda.
– Oroa er inte. Parzival är verkligen pensionerad, skrev hon sent på tisdagskvällen med en blinkande smiley på sin Facebook och hänvisade till ett längre meddelande på sin webbsida där hon konstaterar att sett till uppståndelsen på Facebook verkar vissa tro att ekipagets plats på listan innebär att de ska starta igen under året.

– Jag kan försäkra er om att Parzival verkligen går i pension, understryker hon där och fortsätter:
– Det är naturligtvis trevligt att Parzivals poäng under det senaste året fortfarande är bra nog för en plats, men vi ska inte starta mer.

Adelinde Cornelissen berättar att hon rider Parzival varje dag, ofta i skogen. Redan 2015, då ekipaget för första gången på sju år inte fanns med i Hollands EM-lag, meddelande Cornelissen att pensioneringen skulle bli någon gång 2016. På sin webbsida konstaterar hon nu att det efter OS blev något av en tyst pensionering, men att en avtackningsceremoni ska ske och mer information om detta kommer framöver.

Holländska förbundets lista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden