Dressyr
1 mars 2017 14:34

Världsrankingen: Uppåt för Patrik – neråt för Tinne

Det mesta är sig likt på topp-10 på dressyrens välrdsranking, förutom Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello som den här gången har halkat 15 snäpp neråt. Patrik Kittel och Deja tar över som bästa svenskar.

Världsrankingen: Uppåt för Patrik – neråt för Tinne
Kittel fortsätter uppåt. Photo: Roland Thunholm

Inte heller den här gången rår någon på Isabell Werth och Weihegold Old på världsrankingen och även resten av topp-10 påminner skarpt om senaste rankingen. Beatriz Ferrer-Salat är ny på topp-10 med Delgado samtidigt som Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello efter en stabil tid i tätligan har lämnat toppen. De har fallit 15 steg neråt sedan sist och ligger nu på plats 24.

Resan neråt på listan är dock inte så dramatisk som den kan låta. Rankingen baseras på de senaste tolv månadernas resultat och när februari nu är över räknas helt enkelt inte längre de stora poängen från Grand Prix-vinsterna i Florida i februari 2016.

Därmed är det en ny bästa svensk på listan: Patrik Kittel med Deja (SWB, sto f 2004, e Silvano–Don Schufro, uppf Marie Haward). De klättrar ett steg till placering 12.

Hela rankinglistan

Det här är en nyhetsartikel, innehållet i artikeln är faktabaserat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden