Dressyr
2 april 2017 01:01

Segeryra i Omaha

Det är Isabell Werths första världscupseger på tio år, Laura Graves och Carl Hester var båda på podiet för första gången. Det var ren glädje och inga besvikna miner. (Uppdaterad med klipp på segerritten)

Segeryra i Omaha
Det var riktig prisutdelning, med sprut och tjut, och en riktigt uppsluppen Isabell Werth på podiet.

Glädjen hos Isabell Werth efter hennes seger gick inte att ta miste på. Det blev champagnebad för alla på podiet inklusive halsande för Carl Hester och Laura Graves. Sedan tog Isabell ett varv bland hästskötarna med – hon tog hela arenan i famn.


Topp tre i världscupfinalen

– Weihe överträffar alla mina förväntningar och det är inte minst fantastiskt att både Madeleine Winter Schulze och Christine Arms-Krogmann gör det möjligt för mig att tävla henne, sa Isabell Werth.
– Det känns helt speciellt att vinna igen efter 10 år, det har varit så roligt. Att ha så många bra hästar gör framtiden riktigt spännande. 
– Jämfört med förra gången så vet jag idag hur det är att vara på botten – det känns otroligt skönt att vara på toppen igen, sa Isabell Werth.


Isabell Werth med sin buckla, hennes tredje totalt 


Weihegold OLD är världens bästa sto.

– Att bli tvåa efter Isabell är faktiskt så nära man kan komma att vinna, jag försöker alltid vinna men det här känns så bra som en seger, förklarade Laura Graves, som är mycket tävlingsinriktad. 

– Jag gjorde faktiskt min bästa test till dags dato med Nip Tuck, han gör faktiskt inga fel och vi var spik på takten i min musik. Jag är otroligt imponerad av min häst idag, sa Carl Hester.


Hela pallen på nära håll: Americas Dressage Sweatheart Laura Graves, Die Queen och Mr Carl Hester.

SVT har klippet från Omaha och segerritten. För de som såg FEI TVs sändning och hörde de kommentatorerna är det en makalös skillnad.


Isabell Werth och Weihegold OLDs segerritt på över 90 procent

Glimtar från topp-tre ritterna i Grand Prix-klassen  
Grand Prix klassen

Resultat
Foto: Haide Westring

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden