Dressyr
21 april 2017 20:01

Stark årsdebut för pararyttarna

Under fredagen blev det svenska placeringar i Waregem, Belgien, där det under helgen rids internationell paradressyr som också är kval till EM i Göteborg. Bäst gick det för Anita Johnsson och Dear Friend som tog en andra plats.

Stark årsdebut för pararyttarna
Anita Johnsson tog en andra plats i årsdebuten

Pararyttarna Anita Johnsson, Kerstin Larsson Englund, Eva Lundqvist, Felicia Grimmenhag, Lena Malmström och Kristina Alderheim är denna vecka och tävlar vid det trestjärniga meetinget i Waregem, Belgien.

I Grade 1 gjorde Anita Johnsson årsdebut Dear Friend (Hann, val f-08 e Don Henrico-Wolkenstein II, uppf Hans-Hermann Hinch). 69,500 procent placerade Paralympics-ekipaget på en andra plats.
– Så nöjd med dagens resultat, skriver Anita Johnsson på sociala medier.

I Grade 3 debuterade Felicia Gimmenhag internationellt. Det blev 67,265 procent och en fjärde plats med Tarot E.

I Grade 5 med 16 startande tog Lena Malmström en sjätteplacering tillsammans med Hotdream Que på 66,058 procent. 

Resultat

Fakta

Paradressyr

I Paradressyr delas klasserna in efter graden av funktionsvariation. Grade 1 rider de som har störst funktionsvariation och Grade 5 rider de som har minst. I Grade 1 rider man endast skritt på olika linjer på raka och böjda spår. Grade 3 rids i skritt och längre linjer trav. Rörelser som ingår är skänkelvikning, bakdelsvändning och ryggning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden