Dressyr
10 maj 2017 11:16

Brons-Louise hyllas med parad

Bättre sent än aldrig – om en månad hyllas dubbla Paralympicsmedaljören Louise Etzner Jakobsson med en parad genom Stockholm och ska få motta hyllningar vid slottet.

Brons-Louise hyllas med parad
Louise Etzner Jakobsson hyllas den 10 juni.

Bara två ryttare, Sara Algotsson Ostholt och Peder Fredricson, har tidigare hyllats på samma sätt. Om en månad, den 10 juni, är det Louise Etzner Jakobssons tur att färdas med den Beridna Högvakten genom Stockholm för att sedan ta emot hyllningar på borggården vid slottet.

Förra året såg det ut som att det kanske inte skulle bli någon hyllning för Louise, men det berodde på att det inte var några mer beridna högvakter i kalendern efter hennes medaljer.
– Därför fick vi skjuta upp det till i år, säger Beridna Högvaktens Olof Karlander.
– Vid sällsynta tillfällen hedrar vi personer eller hästar som har spelat stor roll för den moderna hästnäringen och nu tycker vi att det finns all anledning att uppmärksamma Louises bedrift att ta två bronsmedaljer i Rio.

Åker kungligt
När Peder hyllades efter Rio satt han till häst, men Louise kommer att färdas i Hovstallets vagn genom Stockholm. Två fanbärare på vita hästar går i täten, därefter kommer Louises vagn och sedan den beridna vaktparaden.
– Att bli hyllad är helt fantastiskt. Det är inte något man räknar med, säger Louise.
– Jag får åka kungligt i vagnen, så det blir till att träna på den kungliga vinkningen, säger hon och skrattar.

Louise har även andra viktiga saker i kalendern innan dess, inte minst en tävling i Norge som det bär av mot på tisdag.

Färden startar 11.30 lördagen den 10 juni vid Kavallerikasernen på Lidingövägen och går genom Stockholm till slottet. Efter vaktavlösningen cirka 12.15 kommer Louise att hyllas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden