Dressyr
14 maj 2017 14:46

Cornelia och Final Cut dansade hem küren

(Uppdaterad) Det svenska segertåget körde vidare när Cornelia T Pettersson och Final Cut tog hem juniorküren i Danmark. Det blev något av en revansch för ekipaget och en dunderuppladdning inför SM. Därtill kom Rebecca Jern tvåa i young rider-küren.

Cornelia och Final Cut dansade hem küren
Per Sandgaard, Final Cut och Cornelia T Pettersson är en framgångsrik trio. Bilden är tagen vid en tidigare tävling.

Rebecca Jern och Twilight 1062 la beslag på andraplatsen i küren för young riders. De landade på 73,125 procent och tog silverplatsen bland 18 ekipage.

Efter flera svenska segrar var det dags för en höjdpunkt på juniorfronten. Cornelia T Pettersson och Final Cut (HANN valack f – 04 e Federweisser-Carismo,  uppf Martin Bergman, äg Arphus Gård AB) avslutade de internationella tävlingarna i danska Aalborg med seger i juniorernas kür på 73,08 procent.
– Det känns helt fantastiskt. Känslan jag hade var en av de bästa hittills med Final Cut, säger Cornelia strax efter prisutdelningen.

Uppåt igen
De inledde med en tredjeplats i fredagens lagtävlansprogram på 71,523, men föll neråt i går då det blev 66,474. Cornelia berättar att skritten drog ner det hela och att de inte riktigt fick till det i galoppen, men hon släppte missarna och satsade uppåt igen.
– Man kan verkligen säga att det blev revansch. Han kändes så väldigt fin genom hela programmet i dag.

Juniorekipaget har gjort få men lyckade tävlingar under 2017 med topplaceringar gång på gång. Det stora målet är EM och härnäst väntar SM.
– Det här var sista tävlingen innan SM, så det var riktigt roligt att få en så fin känsla.

Lyrisk över ekipaget
Som vanlig hade ekipaget bästa möjliga stöd på plats av sin tränare Per Sandgaard, som red Final Cut tills han och Pether Markne bestämde sig för att sponsra Cornelia med hästen. Han har bara lovord om sitt ekipage och pratar lyriskt om programmet idag.
– Det var ett nöje att se. Formen, rörligheten, bärigheten, bytena, galoppen – allt var riktigt flott, säger Per.
– Final Cut har många knappar och stämningar och Cornelia har verkligen lärt sig att hantera det.  Vi lär oss hela tiden tillsammans. Cornelia lyckades ställa om från igår och att så snabbt kunna ta till sig och göra rätt visar på stor talang, säger Per.

Det blev svenskt även på fjärde plats i küren genom Felicia Brännström och Don Scudo.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden