Dressyr
2 maj 2017 10:04

Efter olyckan – Emelie Brolin tillbaka med seger

För två månader sedan råkade Emelie Brolin ut för en ridolycka och fick hålla sig borta från tävlingsbanorna. Nu är hon tillbaka, och i går blev det seger i Grand Prix Special med Briman.

Efter olyckan – Emelie Brolin tillbaka med seger
Emelie Brolin är tillbaka efter olyckan. Med Briman tog hon en seger i Grand Prix Special under måndagen. Foto: Privat

Det var i början av mars som Emelie Brolin ramlade av en unghäst. Olyckan var så pass allvarlig att Emelie blev medvetslös och fick blödningar i lungorna och ordinerades total vila (läs mer om olyckan här).

Nu har Emelie börjat återhämta sig. Redan för en månad sedan var hon ute och tävlade regionalt, och under helgen startade hon vid de nationella tävlingarna vid Hammarö Ryttarförening.
– Jag har lite ont i nacken men nu är jag i princip helt återställd, säger Emelie till Ridsport.
– Fortfarande är jag lite försiktig och rider helst inte unghästar, utan har koncentrerat mig på att rida tävlingshästarna.

Segern i Grand Prix Special med Briman (SWB, val f-01 e Briar-Martini, uppf Lennart Mattsson) tycker Emelie är extra kul med tanke på allt som hänt och att de inte hunnit träna så mycket, och att det känns som de är tillbaka på riktigt.
– Det har varit lite upp och ned, för ett år sedan tyckte han inte det var så kul med Grand Prix men nu känns han väldigt glad och på.

Emelie och Briman vann klassen med 67,647 procent, och det var andra gången de startade i Grand Prix Special – det tuffa programmet med mycket övergångar har inte passat Briman.
– Nu när han kändes så bra efteranmälde jag honom och så blev det seger, säger Emelie.

Nu när Emelie är tillbaka på banorna händer det mycket på en gång. Till helgen ska hon visa en 4-åring vid unghästtestet på Strömsholm, och sedan ska hon ut på unghästkval.
– Jag har också intresseanmält till en internationell tävling i Norge och ska ha telefonmöte med landslagsledningen idag för att se om jag kommer med på den, säger Emelie om den närmsta framtiden.
– Målet är också att rida SM på Strömsholm med Briman, avslutar Emelie.

Tvåa i måndagens Grand Prix Special blev Lena Wiman på Donnerstein och trea kom Louise Sättermann på Alex. Resultat

 Här nedan ser du den härliga prisutdelningen med Emelie och Briman. Tittar du i vår app och kan inte se klippet? Klicka här.

💫⭐️🇸🇪🏆👆#brimantheoneandonly

Ett inlägg delat av Emelie Brolin (@emeliebrolin1) Maj 1, 2017 kl. 11:16 PDT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden