Dressyr
29 maj 2017 16:15

Tinnes Don Auriello borta från EM

Ett av Sveriges absoluta toppekipage missar EM. Det blir inget mästerskap i sommar för Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello.

Tinnes Don Auriello borta från EM

I somras kom Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello (val, f 2002, e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe, äg Lövsta Stuteri) åtta i OS-küren i Rio. Vid sommarens stora Europamästerskap i Göteborg står Sverige utan det starka ekipaget.

Tinne berättar för Ridport att hon måste lägga om planen då Anton har en ligamentskada.
– Jag kan inte nu se att det finns någon chans att han både hinner läka och att vi hinner förbereda oss till EM. Det är bara tre månader kvar, säger Tinne.

Utan att just nu gå in på närmare detaljer om skadeläget konstaterar Tinne att Anton dock inte har gjort sitt på banorna.
– Det är ingen allvarlig skada och han kommer all säkerhet tillbaka. Han har mer att ge, men tiden fram till EM är för knapp.

Lyckligtvis har Tinne en reserv på Lövsta i Paridon Magi (SWB, val f 2003, e Don Primero-Napoleon, uppf Niclas Magnusson, äg Lövsta Stuteri). Senast förra helgen var de trea i Compiègnes Grand Prix och fyra i Specialen.
– Jag satsar på att förbereda Paridon Magi för EM-start. Han har skrittats sedan vi kom hem från Compiègne och jag ska rida honom som vanligt igen någon dag den här veckan. Med tanke på EM vet jag inte om vi kommer att starta SM – det beslutet tar jag om någon dag, säger Tinne om den närmsta tiden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden