Dressyr
12 juni 2017 16:04

Lina och Biggles siktar mot EM efter tufft SM

Lina Dolk grämer sig över missödet på SM, men gläds åt att Biggles skada inte var värre. Nu laddar de om och siktar, trots en ofrivillig paus, på EM.

Lina och Biggles siktar mot EM efter tufft SM
Nu ser Lina Dolk framåt, mot EM bland annat.

På SM var Årets komet Lina Dolk och Biggles 1015 (SWB hingst f-98 e Briar-Krevad, uppf Fam Ingrid Lundberg Persson) starka kandidater, men utgick som tidigare rapporterat i kvalet.

Lina tror att den blödning som Biggles visade sig ha fått uppstod när hon skulle träna samtidigt som en annan prisutdelning drog igång. Sina 19 år och gedigna internationella rutin till trots är Biggles såväl taggad och ljudkänslig enligt sin ryttare.
– Jag kom till banan med honom i fel läge och tror att det var då det hände. Han blev lite väl glad helt enkelt. Det kan bli livat ibland. Inte så att han är dum, han är bara väldigt glad.

Blödningen såg först ut att vara något värre.
– Vi var ganska rädda – det svullnade mycket och vi befarade en senskada. Men, Biggles är en känslig herre och som tur var visade det sig vara en ytlig blödning. Redan på tisdagen, när de andra red finalen, var svullnaden borta.

Skrittar lugnt
Biggles har givetvis undersökts noggrant av veterinärer och får nu laserbehandling varannan dag. I går började Lina skritta och runt midsommar bör Biggles vara igång med träning igen.

Hur går det med skrittandet? Håller han sig på marken nu?
– Ja, visst gör han det. Här hemma hos oss är det lugnt och Biggles skrittar på så fint.
Nu har det gått någon vecka sedan ni for hem från ett avbrutet SM. Hur känns det?
– Jag är fortfarande jättebesviken över SM. Han var i så fin form. Men, även om jag grämer mig är det viktigaste att det här inte var värre och att vi kan se fram emot en matchning mot EM.
Hur förändrar det här planeringen med tanke på inte minst U25-EM?
– Vi hoppas fortfarande på Falsterbo och att slåss om en EM-plats. Vi har ju trygga resultat att luta oss emot. Däremot missar vi Everlöv, men det kan faktiskt bara vara bra att missa en tävling. Biggles blir ju het när han kommer till en tävling och därför kan det vara bättre att spara på honom, säger Lina och lyckas vända missödet till något positivt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden