Dressyr
4 juni 2017 17:52

Favorit i repris kvalsegrade

Junior-SM:s första kval på Strömsholm är klart och det blev en knapp seger för SM-vinnaren 2016 Evelina Söderström. I år blir det dock hårt om segern, det är tätt i toppen.

Favorit i repris kvalsegrade
I fin stil redan förra året till SM, Evelina Söderström och Weihenstephaner som tog SM-guldet 2016. Nu blev de kvalsegrare. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Juniorernas första kval i FEI:s lagtävlansprogram reds på Stallplan vid Ridskolan Strömsholm samtidigt med seniorernas kval. De rider sitt andra kval måndag på Grand Prix-banan och då blir det färska bilder på ekipagen. 

Klassen dömdes av Louise Sjöberg, Lena Mårtensson och Cecilia Brage. 

Evelina Söderström och hennes Weine, alias Weihenstephaner (SWB f -98 e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren), hölls som segrare av två av tre domare, totalt 70,495 procent. Cornelia T Pettersson med Final Cut kom väldigt nära samma fina resultat med 70,405 procent. 
Det är inte många poäng som skiljer när det är tiondels procent.

Ett av årets nya ekipage är Felicia Olofsson på Bellman 1196 (SWB f -06 e Hermes-Prestige VDL, uppf Birgitta Österberg och Filip Wilhelmsson) och de hävdade sig fint med 69,369 procent och en tredje plats. 

Totalt startade 26 juniorer i årets SM, måndag eftermiddag rids det andra kvalet på Grand Prix-banan. Där live-sänder Equisport.tv hela klassen.

Resultat
Strömsholmsdagarna, alla klasser

Equisport live-sändning från Grand Prix-banan alla dagar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden