Dressyr
24 juni 2017 19:31

Jönsson-ligan och Ichi bäst i Everlöv

Lövsta Future Challenge i Everlöv bjöd på väderutmaningar, speciellt för de unga hästarna. Sandra Dahlin och hennes Ichi tog tredje segern säkert för unga hästar, Lina Jönsson segrade före storasyster Emma bland unga ryttare.

Jönsson-ligan och Ichi bäst i Everlöv
Vinnare av Lövsta Future Challenge i Everöd. Till vänster Sandra Dahlin med den kompletta Ichi och LFC-representanten Peter Härnstam. Till höger Lina Hönsson med Quentin.

Midsommardressyren i Everlöv rymmer i år många höjdpunkter under sina tre dagar eller vad sägs om Lag-SM, LFC-kval och Live Arena Grand Prix kür. 

Lövsta Future Challenge dömdes i Everlöv av Susanne Baarup, Magnus Ringmark och Anki Tifelt.

Det nio ekipage till start, samtliga hade precis gjort fina insatser på SM under Strömsholmsdagarna. Standarden var hög, fem över 69 procent och totalt åtta över 67. Isabella Tovek hade sina båda stjärnor Happiness och Weltliebe till start. Med Happiness blev det en härlig insats, totalt 69,605 procnt och så småningom tredje placering.
– Det kändes bra, en liten revansch för att det inte gick så bra på SM, nu var vi tillbaka igen. Weltliebe kändes lite trött men gör det han ska, kommenterade en nöjd Isabella Tovek.

Lina Jönsson red den mäktige Quentin, som såg het ut och ”pratade” med sin stllkamrat Tango som var kvar på framridningen. Lina höll ihop det väl, det blev lite taktning i skritten, och fick fina 70,921 procent och en ledning som skulle visa sig hålla hela vägen.

Stora syster Emma Jönsson och hennes Tango gjorde vad de kunde för att gå om men fick se sig slagna, med 69,693 procent. Det är dock Emma som efter tredje omgången har tättröjan i serien 102 poäng. Totalt är Emma Jönsson och Tango därmed säkra på att ta en av de fyra finalbiljetterna till Friends.

Resultat LFC Unga ryttare

Hela 18 ekipage ställde upp i avdelningen för unga hästar. Serien har hittills haft ett klart dominant ekipage i Ichi (SWB f -06 e Bocelli-Donnerschlag, uppf Miota AB) och Sandra Dahlin som vunnit i både Strömsholm och Lidköping. I Everlöv gjorde de ingen besviken, stoet har en härlig lätthet i alla rörelser och är säker på nivån.
– Det är bara jag som inte kan räkna till 11 byten i varje, sa Sandra under segerintervjun. 
De satte en felfri ritt i övrigt och är med 120 poäng garanterade en plats i finalen på Friends.
– Jag har medvetet väntat med att rida på den här nivån tills vi var säkra, förklarade Sandra Dahlin.
– Ichi är den andra hästen jag tagit upp till Grand Prix och hon har inga svagheter.

Det var debut för Ida-Linn Lundholm i Intermediaire II och det med klassens yngsta häst Dan Brown. Han var placerad här för precis ett år sedan med sin tidigare ryttare. De löste uppgiften tillsammans med bravur, dock inför oeniga domare, totalt 69,868 procent i högsta divisionen och tredje plats.

Minna Telde gjorde utomhuspremiär med Westbys Lawrence i ett veritabelt hällregn med vindbyar. Det klarade valacken hur fint som helst, en imponerande häst med verkligt fin mekanik, härligt bogfri och mycket regelbunden i sin takt. De fick totalt 70,132 procent, en fin andraplats i Everlöv där hon segrade med Isac 2016. 

Märit Olofsson Nääs på sin fina Strolchi tog femteplat och ligger tvåa i tabellen med 74 procent. Emilie Nyreröd vann den första Lövsta Future Challenge serien för unga ryttare 2011 med Miata. Nu är hon tillbaka med den egenhändigt utbildade Manuel, i dagens klass fyra på 68,816 procent. 


Glad fyra och femma Emilie Nyreröd och Märit Olofsson Nääs.

Resultat LFC Unga hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden