Dressyr
15 juni 2017 10:40

Uthopia tillbaka i stålkastarljuset

Carl Hesters guldhäst från OS 2012 har inte synts på banorna sedan i början av förra året. Den uppmärksammade ägartvisten fick ett lyckligt slut och nu har Uthopia åter visat upp sig för publiken – den här gången på en clinic med Charlotte Dujardin i sadeln.

Uthopia tillbaka i stålkastarljuset
Det här ekipaget visade upp sig på nytt. (Arkivbild)

Uthopia, som var med i det vinnande laget på London-OS med Carl Hester, överraskade många när han dök upp på demon som Carl Hester höll på Bolesworth International. Horse and Hound berättar hur hingsten med Charlotte Dujardin på ryggen glänste med några priuetter, piaff och passage.
– Det är underbart att att visa folk hur dressyr ska se ut. Det här är hur det är meningen att det ska se ut, sa Carl Hester enligt H&H  efter uppvisningen.

Fick stanna hos Hester
Den uppmärksammade ägartvisten förra året slutade lyckligt. Efter en auktion köptes Uthopia snabbt från auktionsköparen. De nya köparen såg till att Uthopia fick stanna där han hör hemma.
– Jag kan nu bekräfta att Uthopia är säkrad och kommer att stanna hemma där han är mycket älskad.  (…) Ett väldigt lyckligt slut på en extremt stressig tid, skrev Carl Hester då.

Den 16-åriga hingsten jobbas enligt Hester tre dagar i veckan och gillade uppenbarligen att det var showtime igen.
– Han älskar att vara här – troligen ännu mer än publiken, skojade Carl Hester.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden