Sport
11 april 2017 09:55

Prinsessan Madeleine med på EM:s invigning

På Friends var det Prins Carl Philip som delade ut pris och i Rio hejade kungaparet fram ryttarna. När EM i Göteborg invigs kommer Prinsessan Madeleine att stå för den kungliga glansen.

Prinsessan Madeleine med på EM:s invigning
Prinsessan Madeleine angör Göteborg den 21 augusti.

Om Prinsessan Madeleine har någon officiell uppgift vid invigningen av EM i Göteborg framgår inte, inte heller om hon kan komma att få sällskap av fler medlemmar ur familjen Bernadotte. Klart är dock att hon har tackat ja och kommer att närvara vid invigningen den 21 augusti.

– Vi är oerhört glada och hedrade över att prinsessan Madeleine har tackat ja till att komma till invigningen på Ullevi, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.
– Det är mycket roligt med kungafamiljens stora intresse för ridsporten, fortsätter han.

Invigningen på Ullevi är en gratis show för alla som vill vara med och fira när det veckolånga mästerskapet kickar igång.

Drottningen och den glassätande kungen gratuelrar Peder till OS-medaljen – kanske får de en chans att skaka hand igen efter en EM-medalj i Göteborg..? Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden