27 oktober 2016 16:07

Dragon Welt bäst i landet

I en 4-årsfinal med premiär för ensamma 4-åringar, där halva startfältet försvann i spänning, excellerade Dragon Welt och Ida-Linn Lundholm med härliga 96,6 procent. Rent dansk stämning råder på Elmia sett till poängutdelningen där Feine Dame blev tvåa före Elholms Bonito.

Dragon Welt bäst i landet
Coolaste vinnaren i år, seger i Breeders Trophy och seger på Elmia. Landets verkligt bästa 4-åring - svenskfödd. Foto Miakel Persson MiP Media

Det var premiär för 4-åringar att gå program med gångartsbedömning ensamma i arenan. Traditionellt kvalar 4-åringar alltid tillsammans utom i kvalitetsbedömning som inte varit en giltig kvalväg till Elmia. De tre domarna i kval som i final sorterade de sex startande och fick se tre hästar vars kvalitéer från kvalet försvann i spänning.

Bland topp tre fanns det mer rutin och nerver i kontroll. Bäst gick det för sist ut Dragon Welt som har en fin av-och-på knapp, avslappnad utanför banna och utan ryttare och väl med sin ryttare i ridningen.

Dragon Welt och Ida-Linn Foto: MiP Media

Anraplats gick till vackra Feine Dame riden av Anna Svanberg. Ett tyskt sto efter Fürstenball-Conteur som fick 84,6 procent. 

Tredje placeringen gick till Elholms Bonito som reds av sin ägare Emilie Nyreröd. De fick 83,8 procent för en nästan avspänd uppvisning.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden