28 oktober 2016 18:04

Quartermain och Marina suveräna

Ņrets sista unghästfinal på Elmia Scandinavian Horse Show var de 7-åriga hästarna på gränsen till vuxenliv som dressyrhästar. I kval som i final regerade ekipage som kan härledas till Jan Brink. Marina Mattsson och Quartermain segrade i suverän stil.

Quartermain och Marina suveräna
En helt underbar segerritt bjöd Marina Mattsson på med Quartermain. Mikael Persson/MiP Media

Den lilla 7-årsfinalen reds i Prix St George och de tre domarna Tundi Andersson, Gustaf Svalling och Annette Franzén Iacobeaus fick nu husera på varsitt bord.

Vackre Sandreo-sonen Frans Andreo II reds av Mads Hendeliowitz och visade upp bättre precision i finalprogrammet. Den gokände hingsten är ännu lite yvig men det finns råämne för en fin framtid i honom. Men hormonerna spelar lite spratt med gnägg i skritten som känns onödigt. Totalt 69,868 procent.

Frans Andreo II och Mads Hendeliowitz

Den lydige Samson riden av Karin Öljemark gjorde åter ett verkligt samarbetsvilligt intryck. Det som drog ner siffrorna ordentligt var klassens kanske svåraste rörelse skrittpiruetterna och den samlade skritten. Totalt 66,974 procent.

Karin Öljemark och Samson

Tullstorps beridare Ida-Linn Lundholm och Eclectisch 1319 var på väg mot en riktigt fin runda, procenten låg högt upp helt riktigt. Hingsten, som rids på träns, har verkligt fina gångarter och en härlig gest i både trav och galopp. Skrittpiruetterna och halvpiruetterna gick bra men sedan sprack det i en bytesserie och sista byte. Totalt ”bara” 70,921 procent och sämst tvåa i finalen.

En lite för het Eclectisch och Ida-Linn Lundholm tog andraplatsen

Så då till Marina Mattsson och Quartermain som egentligen kunde gå på kvartsfart och segra men satsade fullt ut. Efter ett härligt travprogram med nästan bara 7:or och 8:or gjorde de verkligt fina skrittpiruetter och följde upp med nästan magiskt fin galopp. Det är få 7-åringar som är så jämna och utan svagheter som Quartermain lotsad av Marina Mattsson. Mycket värdig och självklar segrare på 76,404 procent.

Quartermain i sitt starka travprogram med Marina Mattson i sadeln

– Quartermain har aldrig varit bättre inne på banan och mot slutet kände jag att jag verkligen kunde rida på med lite mer risk och han svarade på allt, underbart, sa en riktigt glad Marina Mattson.

Resultat

Foto: Mikael Persson MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden