29 oktober 2016 14:42

Järta fortsätter vinna

Karin Martinsen och Järta var enda ekipaget som höll nollan i hela vägen i de 7-åriga hästarnas hoppfinal. "Jag är så glad över denna hästen," säger Karin Martinsen som också vann Breeders med Järta tidigare i år.

Järta fortsätter vinna
Karin Martinsen och Järta går från klarhet till klarhet. Roland Thunholm

Karin Martinsen och Järta (e Heartbeat-Krius uppf Lena och Staffan Hammarskiöld äg Björn Lundgren) har hållit sig framme i årgångschampionaten både som 5- och 6-åring. Men som 7-åring har det lilla fuxstoet riktigt blommat ut. 
– Jag har trott på henne från början fast ingen annan riktigt gjorde det, säger Karin Martinsen som fick Björn Lundgren att köpa stoet på hopphästauktionen för fyra år sedan. 
– Hon hoppade inget flashigt, men var väldigt jämn i sina språng, hade jättefin teknik och mycket vilja, säger Karin Martinsen. 

I 7-åringarnas hoppfinal var det 1,40-hinder som gällde och 16 ekipage var med på startlistan. Det blev omhoppning mellan fem av dem. Järta hade fördelen att gå ut sist och då var det ingen som hade klarat att nolla omhoppningen.
– Men jag vågade inte ta det lungt om någon bom skulle trilla, säger Karin Martinsen som bor i Vårgårda norr om Göteborg. 
Ekipagets tid blev inte den allra snabbaste och på sista hindret darrade översta bommen till. Men det blev en nolla och seger. 

Nu ska Järta få ”vara lite mer häst” ett tag.
– Hon ska få gå mycket ute i hagen och kanske ridas lite mer i skogen än vad hon brukar. Hon ska få vila mentalt, säger Karin Martinsen. 

Resultat

Här finns allt Ridsports material från Elmia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden