28 oktober 2016 14:25

Amanda Eklund och Sambucus segrade

Svår dressyr intog Elmia Scandinavian Horse Show i arla morgonstund, det krävs med 34 ekipage till start. U25-ryttaren Amanda Eklund på Sambucus behöll sin ledning och segrade

Amanda Eklund och Sambucus segrade
Segrande Amanda Eklund och Sambucus Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Fredagens stora Intermediare II klass lockade startande från både Grand Prix touren och de två Lövsta Future Challenge klasserna. 

Första startande vid 8 i morse var kanske gladast av alla. Lina Anderssons leende efter sin ritt gick från öra till öra. Orsaken var enkel, hennes Sargon gick in på banan och levererade efter trubbel vid några tillfällen.

Lina Andersson och Sargon

Minna Telde och Isac bar lite favoritskap inför start och levererade en ritt som gav 70,044 procent.

Minna Telde och Isac framför Magnus Ringmark, huvuddomare

Eva Fahlbrink och Amberson hade framgångar i Falkenberg med seger på lite över 67 procent för någon vecka sedan. Nu gjorde de en fin runda och bättrade på procenten till 68,114 procent.

Amberson och Eva Fahlbrink går från klarhet till klarhet.

Det krävdes en U25-ryttare i blivande veterinären Amanda Eklund och hennes stilige Sambucus för att flytta Minna och Isac från ledning. Amanda och ”Sune”, kan ni tänka er att en så flott häst har ett sådant arbetsnamn, gjorde en riktigt fin ritt och fick 70,307 procent. Det är deras nästbästa resultat på nivån i år.

”Sune” och Amanda Eklund

Susanne Oberlies och Frequens, som är uppfödd av Ridsports hingst-bloggare Lena Nyström,  gjorde sin största tävling med strålande resultat. Lite nervös innan men det verkade nästan bara göra susen, totalt 67,763 procent och fjärde plats.

Susanne Oberlies på Frequens

Resultat

Foto: Mikael Persson MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden