27 oktober 2016 14:21

Quartermain säker kvalvinnare

Det lilla 7-årskvalet innehöll endast nio hästar när Elmia Scandinavian Horse Show körde dressyrens sista unghästkval. Marina Mattsson med Quartermain gick ut som nummer två och ingen varken före eller efter rubbade hennes ledning.

Quartermain säker kvalvinnare
Finalist javist, Marina Mattsson och Quartermain. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Det lilla 7-årskvalet reds i Msv:A1 med konventionell bedömning och tre domare. Lena Mårtensson, Maria Colliander och Tundi Andersson höll ordning på ekipagen. 

Första startande Mads Hendeliowitz tog sig till final med Frans Andreo II trots lite sladdrig uppvisning. Hingsten med stor gest i galoppen tog fjärde och sista finalplats.

Frans Andreo II

Marina Mattsson och Quartermain tog sig lekande lätt igenom programmet. De fick 74,316 procent och inte ens Plantskole-kompisen Ida-Linn Eclectisch kunde rubba dem även om det var nära.

Quartermain och Marina Mattsson

Ida-Linn Lundholm och Eclectisch tog nyligen andraplatsen i Breeders Trophy på Flyinge och i kvalet här fick de nöja sig med samma placering. Men, ekipaget visade god form och fick 74,103 procent och är hack i häl på Marina.

Ida-Linn Lundholm på Eclectisch

Finalplats blev det även för Karin Öljemark på hennes samarbetsvillige Samson, de fick 71,368 procent. 

Samson med Karin Öljemark

Om inte om, Stefan Jansson och Kitaro SB hade en bättre procent på gång och hade tagit en finalplats så när som på en felridning. När Colliander blåste hade Stefan redan hunnit ner i en ökad galopp, Det blev dyrt och kostade en ritt i fredagens final.

Kitaro SB och Stefan Jansson

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden