29 oktober 2016 11:02

Ung talang på banan

På Elmia Scandinavian Horse Show i B-hallen är lördag morgon vigd åt Sveriges unga begåvningar. Clara Egholm Hebsgaard på Extrem och Evelina Söderström med Weihenstephaner har segrat i varsin kategori och Emelie Aldenfalk tog den sista klassen med Winton.

Ung talang på banan
Gladaste vinnaren Clara Eghom-Hebsgaard på Extrem Mikael Persson/MiP Media

Det rids som tre separata klasser för de olika kategorierna och döms av ett mycket meriterat gäng.

Huvuddomare är Maria Colliander med Gustaf Svalling vid M och Annette Franzén Iacobeaus vid E.

Ponny
De sex ekipagen fick börja dagen tidigt, redan klockan 8, inför tomma läktare. Lite synd då ponnykür är något av det roligaste som finns att titta på, söta duktiga ekipage med innovativa program och fräck musik, för det mesta.

Klassen inleddes med ett av två EM-representanter för Sverige Linnéa Holmgren med Fleuramo’s Justin. Det var den andra EM-ryttaren Clara Egholm Hebsgaard som tog ledningen på 72,5 procent med familjeklenoden Extrem. De gjorde en verkligt fin ritt till sin Michael Jackson musik och mamma / tränare Ditte Egholm Nielsen red med i varje steg. Kanske kändes det lite extra eftersom det var sista ritten i kür. Läs mer om det i en separat nyhet.

Clara Egholm-Hebsgaard på Extrem

Lite spratt spelade den stora fina arenan med de fina ponnyerna, det är skillnad mot vanliga ridhus och utebanor. 

Moa Sundelöf med HB Dancing Daylight hade lite miljöstörning.

Viktoria Wåhlin med fina Janine WE fick till en bra uppvisning till toner ur bland annat The Hobbit” och tog andra platsen på 70,667 procent.

Viktoria Wåhlin med Janine WE
Resultat

Junior
Lovisa Jendland på stilige Grevens Rex satte upp ribban direkt med pampig musik och fint flyt i programmet. Rex har en härlig galopp och programmet belönades med 70, 042 procent.

Lovisa Jendland med Grevens Rex

Beatrice Ivarsson med familjens uppfödning Charles rider till ett riktigt 80-talsmedley. Fuxen kan vara ganska tittig men klarade miljön och ett stakettramp riktigt bra. Knapp ledning före Lovisa med 70,375 procent.

”Sometimes I get a good feeling” med David Guetta inledde Felicia Brännström och Pay Back TPs kür. Och visst är det good feeling i deras travprogram, Pay Backs ökade trav är välkänd. De gjorde bra galopprörelsern men det blev ett litet abrupt slut på programmet som inte såg helt planerat ut. Totalt 71,67 procent.


Lilla energiska stoet Candela och Filippa Norrman satsade i ett ambitiöst kürprogram med pampig musik. Det är ett mera ovanligt stycke ur Pirates of the Carabbean-filmerna som heter ”Up is down” som inleder. De satsade ambitiöst men vissa malörer smög sig in som i höger travsluta, totalt 66,208 procent.

Multiridande Evelina Söderström som ridit ponny i år med Okidoki också tar hand om Weihenstephaner förtjänstfullt. SM-vinnaren visade att formen sitter i från i somras. De gjorde en strålande kür och segrade på 74,167 procent.

”Weine” med Evelina Söderström

Resultat

Young Rider
Em-ekipaget Emelie Aldenfalk och Winton har en härlig kür med hög svårighetsgrad och musik borde tilltala domarna. Kända 60-70-talshits med härlig takt som passar fuxen och idag satte de ett snudd på felfritt program. Skulle någon kunna matcha deras 74,33 procent?

Emilie Aldenfalk och Winton 

Ludwig Wilken rider Capo Knight, en vacker valack som är till salu via Eurodressage av ägaren familjen Tovek. Det är den häst som passat Ludwig absolut bäst hittills i hans långa ryttarkarriär, de utgör ett härligt ekipage tillsammans. Idag visade de fin form och härlig lätthet, inte minst i galoppen. Kanske är 72,625 ett personbästa resultat?

Ludwig Wilken och Capo Knight

Sm-segraren Isabella Tovek var på banan med sin partner Weltliebe, stallnamn Vimmer, igen. Weltliebe skadade sig inför EM och har varit lite utanför rampljuset sedan segern på Strömsholm. Lite ringrost var det allt, små kommunikationsmissar men ytterst må detaljer. Isabella Tovek har en sin sits och inverkan, halvpiruetten till höger var riktigt fin. En härlig avslutning men hur långt skulle det räcka, inte så långt tyvärr 70,875 procent och tredje plats.

Resultat

Foto: Mikael Persson MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden