Sport
14 juli 2017 12:30

Kittel tog täten direkt

Med en för publiken helt ny häst gjorde Patrik Kittel en avspark som hette duga i Grand Prix touren. Well Done de la Roche charmade publiken på första försöket med seger.

Kittel tog täten direkt
Well Done De La Roche CMF och en nöjd Patrik Kittel. Foto: Mikael Persson MiP Media

Den internationella touren startade igång med Grand Prix i CDI3*-touren på morgonen. Klassen dömdes av Anne Gribbons, Isobel Wessels, Mariette Sanders-Van Gansewinkel, Hans-Christian Matthiesen och Annette Fransen Iacobaeus.  

Jeanna Högberg och Duendicillo P (DWB f -04 e Don Romantic-Midt-West Ibi-Light, uppf/äg Anne Niemi) var första ekipage att leverera en ritt som närmade sig 70 procent. En liten malör i en övergång var nog det som håll procenten på 69,92 istället för på andra sidan 70-plus.

Line Hermann Hass och Westergaardens Tarsan blev uteslutna sedan det syntes blod efter ett litet bett i tungan.

Klassens första stora höjdpunkt var utan tvekan när Patrik Kittel presenterade Well Done De La Roche för Falsterbos publik för första gången. Stoet Well Done de La Roche Cmf (Ch f -08 e Furstentraum-Walt Disney, äg Mmes Françoise Trembley -Brigitte Bigar -Muriel Perret) är en vacker och mycket elegant dam med stor talang för piaff och passage.

– Jag är så otroligt nöjd med henne, hon är verklig het och så ambitiös men gjorde sitt bästa här inne på banan. Hon är inte van vid applåder så det blev lite nytt men hon kommer att få vänja sig sakta, förklarade Patrik.
– Det blir inga stora tävlingar med henne i år, det får ta lite tid. Det blir kür med Burlesque-tema till henne, jättespännande musik och programmet har hög svårighetsgrad men för Wellie är det lätt.

Det blev 73,54 procent och en härlig känsla efter att ha debuterat hästen inför sin hemmapublik.

Flera svenska ekipage följde och många hade okarakteristiska misstag som höll resultaten nere.

Den trenden vände Minna Telde på när hon med sin Isac (SWB f -05 e Hip Hop- Master, uppf Per-Crister Bengtsson, äg Ekeslund Holding Ab) gjorde en riktigt bra ritt, väl avvägd och utan felsteg. Det blev en tredjeplats och 71,58 procent.
– Jag valde att ge Isac en lugn ritt, Falsterbo är annars en plats där Isac kan få stora skälvan. Nu prioriterade jag lugn och det blev en ok ritt även om piaff och passage kan vara så mycket bättre, kommenterade Minna Telde.

Isac

Sista verkliga utmanaren om en placering på topp var Paulinda Friberg med sin vackra Di Lapponia T (Hann f -01 e Donnerhall-Argument, uppf Joachim Tobaben, äg Paulinda Friberg). De gjorde ett verkligt fint program inför en entusiastisk publik, Paulinda och hennes docksöta svarta sto är populära.
– Riktigt bra, lite problem i ryggningen och en sen galoppfattning annars ett rakt igenom ok program, sa Bo Jenå som nu observerar samtliga svenska ekipage på nära håll. 

Paulinda Friberg tog andra plats på 71,94 procent efter en hårfin skillnad på tre tiondelar till Minna och Isac. I küren kommer de två som är lite av kürspecialister båda två att verkligen få bekänna färg.

Di Lapponia T

Resultat

Foto: Foto: Mikael Persson MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden