Sport
19 juli 2017 10:45

Kokainproblem i Falsterbo under FHS

I samband med Falsterbo Horse Show mötte polisen i år oväntat mycket droger i Falsterbo - främst handlade det om kokain. "Det är inte ridsporten som har kokainproblem utan det speglar i stort det vanliga samhället", säger Carl-Magnus Olofsson, säkerhetschef vid FHS.

Kokainproblem i Falsterbo under FHS
Under hästfesten i Falsterbo påträffades i år ovanligt många drogpåverkade ungdomar i Falsterbo (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Sveriges Radio P4 Malmöhus har rapporterat om att årets hästfest i Falsterbo kantades av ovanligt mycket droger bland besökarna under tävlingsdagarna. ”Vi skrev sju anmälningar, problemet var att vi inte hade kunnat ta fler för då hade det inte funnits några poliser kvar. Vi behövde fokusera på ordning och säkerhet, som är det viktigaste”, säger Jörgen Sjåstad, kommunpolis i Vellinge till P4 Malmöhus.

De personer som påträffades påverkade var framförallt ungdomar mellan 18-25 år, och man beskriver dessa som ”festknarkare”. Polisen utgår från att det framförallt var kokain det handlare om.

Ridsport ringde upp Jana Wannius, show director för Falsterbo Horse Show för en kommentar om händelserna. Jana hänvisade vidare till arrangermangets säkerhetschef Carl-Magnus Olofsson. Han berättar att de drogpåverkade inte påträffats vid själva hästshowen utan vid Falsterbos uteställen.
– Det har inte varit på några av våra arrangemang utan vid lokala arrangemang som serveringar och restauranger i Falsterbo, säger Carl-Magnus Olofsson till Ridsport.
– Det är inte ridsporten som har kokainproblem utan det speglar i stort det vanliga samhället, säger Carl-Magnus Olofsson vidare om att det florerar droger där det samlas många sommarlediga människor på en och samma plats.

Några drogpåverkade ryttare har inte påträffats.
– Det är elitidrottsmän det handlar om, summerar Carl-Magnus Olofsson om att det inga anmälningar gjorts vid själva Falsterbo Horse Show.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden