Sport
13 juli 2017 13:21

Malin Nilsson visade klass med Forlan

De 7-åriga dressyrhästarnas kval hade Malin Nilsson och Forlan som segrare i en klass för sig. Sofie Lexner tog två hästar till final av två möjliga.

Malin Nilsson visade klass med Forlan
Malin Nilsson med Forlan, sponsor och huvuddomare Lars Andersson. Mikael Persson/STELLA PICTURES

Det fanns 21 hästar i startlistan men endast 20 kom till start då Mikaela Alderin med Bossanova YL inte kom till start. Kvalet dömdes av Susanne Baarup, Lars Andersson och Mollis Persson som var sådär överens, det spretade stundtals. 

Kvalsegrare i en division för sig själv var Malin Nilsson på den mäktige Forlan (KWPN f -10 e Jazz-Highline, uppf W.M. VAN DER AA, äg Johan Ifverson, Patrik Kittel, Andreas Helgstrand) redan bekant för Falsterbopubliken. Förra året var han och Malin trea i 6-årsfinalen, nu blev det 76,966 procent.
– Han är så fin, stensäker. Jag kände redan när jag red upp på första medellinjen att han var helt klar på uppgiften och skulle går riktigt riktigt bra, sa en glad och nöjd Malin, till vardags beridare hos Patrik Kittel i Tyskland.

Sofie Lexner hade två hästar till start och kvalade båda två. Bäst gick det med Fame (KWPN f -10 e Bordeaux-Rhodium, uppf V.O.F G. o M. Gerritsen, äg Christinelund Dressage) som Sofie haft i träning i snart två år. Nu blev det en andra plats på 71,538 procent. Med andrahästen Danny Black (Hann f -10 e Desperados-Fleurop, uppf Ute Steuwer, äg Christinelund Dressage) är samarbetet nyare, ett fåtal månader, men det räckte till 69,445 procent och finalplats.

En nöjd Sofie Lexner med Danny Black. Foto: Mikael Persson MiP Media.

Klassen som helhet var bra, den kraftiga vinden påverkade inte nämnvärt men Yvonne Österholms Fiera Girl (36) blev vettskrämd och gjorde inte sig själv rättvisa. Gallerihörnet med mycket publik verkade skräckinjagande för stoet. 

Håll utkik senare idag efter bildspel med samtliga finalister.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden