Fälttävlan
11 oktober 2016 14:51

Blågul trio klar för unghäst-VM

Nu är trion uttagen som ska representera Sverige i unghäst-VM i fälttävlan. Sara Algotsson Ostholt som har vunnit förut rider nu Coughar och får sällskap av William Nilson Fryer på Lotus af Hagalund och Hedvig Wik med Maybach.

Blågul trio klar för unghäst-VM
Sara Algotsson Ostholt ska representera Sverige i unghäst-VM.

Tävlingen äger rum i franska Le Lion d’Angers 20-23 oktober och totalt kommer 110 hästar till start från 25 olika nationer. De tre SWB-hoppen som ska representera i 6-årsklassen som går i CCI1* är Sara Algotsson Ostholt med Coughar (SWB, e Camaro M-Cortez, uppf Jenny Ambrosiani, äg Anna Olsson), William Nilson Fryer på Lotus af Hagalund (SWB, e Baltimore-Cortez, uppf Hagalunds Hopp & Dressyravel, äg Mona Beckman) och Hedvig Wik med Maybach (SWB, e Jaguar Mail-Irco Mena, uppf Camilla Paradis, äg S.H.E. Eventing).

 William Nilson Fryer har tidigare ridit unghäst-VM med La Liga, men det mästerskapet ställdes in halvvägs på grund av regn. Foto: Roland Thunholm

I snart ett år har Sara haft Coughar, som ägs av Anna Olsson. Hon beskriver honom som en enkel och okomplicerad häst som hoppar trevligt.
– Han är lite som en professor i banhoppningen, som läser av och lär sig snabbt, säger Sara till Ridsport.

Hur många unghäst-VM Sara har ridit vid det här laget har hon inte riktig koll på, men hon har haft fina framgångar tidigare. 2010 vann hon med Reality och hon har utöver det tagit flera placeringar. Sara berättar att Coughar ännu är lite grön, men att hon känner sig väl förberedd och att grundkvalitén finns där.
– Han är jämn i alla grenar även om han varit lite grön och behöver lära sig de längre banorna i terrängen.


Hedvig Wik, 22, är yngsta ryttare i svenska truppen på U-VM.  Foto: Eventing Images, Tim Wilkinson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden