Fälttävlan
3 november 2016 05:09

Volt af Källstorp buköppnad

Svenska mästarhästen i fälttävlan 2014 och 2012, Volt af Källstorp, har buköppnats efter ett kolikanfall. Operationen gick bra och den 14-årige valacken är hemma hos sin ryttare Viktoria Carlerbäck igen.

Volt af Källstorp buköppnad
Viktoria Carlerbäck har tävlat Volt af Källstorp sedan unghäståren, bland annat på unghäst-VM 2009.

Volt af Källstorp (SWB val f 2002 e Irco Mena-Cortez uppf Tom Nilsson äg Marie Carlerbäck) och Viktoria Carlerbäck tog sitt andra SM-guld 2014 och blev också uttagna till VM det året. Det blev dock ingen start då Viktoria Carlerbäck skadade en hälsena efter uttagningen. 

Förra tisdagen blev valacken sjuk i kolik.
– Han har alltid haft lite känslig mage, säger Viktoria Carlerbäck. 

Veterinär kom ut till stallet och behandlade ”Volt”, men koliken släppte inte. Han kördes till Slöinge hästklinik utanför Halmstad där det konstaterades tarmvred. 
– Det var ett svårt beslut att ta om operation. ”Volt” är ju 14 år och har en historia med magen, säger Viktoria Carlerbäck. 

De prover som togs var bra och Carlerbäck beslutade att göra en buköppning men om det var stora skador skulle valacken få somna in. 
– Det såg bra ut och efter några timmar stod han upp igen. Men det var några kritiska och jobbiga dagar efteråt. Vi är oerhört tacksamma över kompetensen på Slöinge. 

I går kom ”Volt” hem igen och nu väntar boxvila med promenader i sex veckor. 
– Han mår så bra han kan just nu, säger Viktoria Carlerbäck. 

Förutom framgångarna 2014 har ekipaget representerat Sverige på unghäst-VM, gjort mängder med internationella starter, bland annat världscuper och klassiska Boekelo. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden