Fälttävlan
30 april 2016 14:57

19-åring död i fälttävlansolycka

För inte så länge sedan avled tonåringen Olivia Ingles i en fälttävlansolycka i Australien. Nu har det hänt igen. 19-åriga Caitlyn Fischer från Victoria omkom i en olycka på andra hindret i en enstjärnig klass under stortävlingen Sydney International Horse Trials.

19-åring död i fälttävlansolycka

Just efter att den australienska fälttävlansvärlden började återhämta sig efter att 17-åriga Olivia Ingles dog efter ett fall för ett par månader sedan var olyckan åter framme. I Sydney International Horse Trials enstjärniga klass omkom Caitlyn Fischer, 19.
Hon och hennes Ralphie hade flera placeringar på nivån, men den här gången kom de bara till hinder nummer två innan olyckan var ett faktum. Exakt hur oyckan gick till är ännu inte offentliggjort, men Ralphie ska ha hamnat över sin ryttare då han gick omkull efter tvåan. Trots omedelbar vård gick inte Caitlyns liv att rädda. Ralphie uppges må bra och är under bevakning av veterinärer.

Resten av Sydney International Horse Trials, som på högre nivå även var en OBS-tävling inför OS, ställdes omedelbart in.

Internationella Ridsportförbundets generalsekreterare Sabrina Ibáñez  beklagar det inträffade i ett pressmeddelande: 
– Som mor går mitt hjärta ut till familj och vänner till Caitlyn Fischer efter denna tragiska olycka. Säkerhet och välbefinnande för ryttare och hästar är vår högsta prioritet på alla FEI-tävlingar. Å FEI:s vägnar och hela sporten skulle jag vilja uttrycka våra kondoleanser till Caitlyn Fischers familj och hennes många vänner i sporten, skriver Ibáñez.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden