Fälttävlan
3 januari 2017 15:41

Carlerbäck ny i landslagsledningen

Viktoria Carlerbäck går in i landslagledningen vid sidan om förbundskapten Fredrik Bergendorff. "Det visade sig att vi hade en samsyn och tänkte lika", säger Viktoria.

Carlerbäck ny i landslagsledningen
Viktoria Carlerbäck.

– Det ska bli otroligt kul. Jag ser fram emot att börja jobba direkt, säger Viktoria Carlerbäck till SvRF.

Hon är tränare och en av Sveriges mest rutinerade fälttävlansryttare och har ridit bland annat ett OS och två VM. Även om fortfarande figurerar på hög nivå i Sverige säger hon att hon främst tävlar för nöjes skull numera, men hon lär synas flitigt på tävlingar genom sitt nya uppdrag. Nu blir den regerande svenska mästaren förbundskaptenens högra hand i Sverige.
– Jag tackade ja till att bistå vid nationella tävlingar i Sverige och vara ett bollplank för ryttare på väg upp. Framförallt för ryttare som ska ta det där steget från young rider till senior som kan vara en utmaning. Vi tappar ju en del ryttare i det skedet, säger Viktoria.

Englandsbaserade Fredrik Bergendorff tog i höstas över efter Staffan Lidbeck (läs mer här). Under hösten har förbundskapten och Viktoria Carlerbäck fört en dialog.
– Det visade sig att vi hade en samsyn och tänkte lika, berättar hon för SvRF och konstaterar att hon inte behövde lång betänketid när frågan kom om att bli en del av landslagsledningen.


Svensk mästare 2016 med Zlatan B. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden