Fälttävlan
1 juni 2017 09:00

Nytt uppdrag för Dag Albert

Dag Albert, en av de Englandsbaserade svenska landslagsryttarna, har fått ett nytt uppdrag av British Eventing. Att få ge av sin erfarenhet till den yngre generationen ska bli "jädrigt skoj", berättar Dag Albert för Ridsport.

Nytt uppdrag för Dag Albert
Dag Albert ska coacha unga ryttare.

British Eventing, en del av Brittiska Ridsportförbundet, har utsett svenska landslagets Dag Albert till coach för U18-ryttare. Dag, som har tävlat mästerskap som både som ung ryttare och som senior hela vägen upp till OS-nivå, blir en av tre U18-coacher och kommer att arbeta med ryttarna i distriktet North Wales och West Midlands. Dag Albert själv bor med sin familj i Staffordshire i West Midlands.

British Eventing meddelar på sin hemsida att de är ”delighted” att välkomna Dag Albert som coach och berättar han ska bidra med rolig och engagerande coaching och hjälpa till att hitta ekipage med potential för sommarens lagmästerskap då de olika brittiska regionerna tävlar mot varandra.

När Ridsport når Dag Albert är han positiv och glad inför uppdraget.
– Det är alltid skoj att träna folk som vill träna, och att få ge av sin erfarenhet till en annan generation, säger han.

Träningsformen tycker Dag Albert är ett steg i rätt riktning, och att det är något som man kommer att jobba med mer i framtiden. Coacherna jobbar med stora områden, där varje region har sina egna mästerskap där de bästa sedan får åka vidare till större mästerskap. Dag Albert är en av tre coacher i sitt stora område, och åldersspannet på eleverna är stort.
– Man fångar upp alla ryttare mellan tolv till 21 år, så det är ryttare i alla åldrar, inte bara de som är 16/17/18 år. 

Dag Albert berättar också att det inte bara är de uttagna ryttarna som får möjligheten att träna.
– Det kommer att hållas öppna träningar som folk som vill kan vara med på, säger Dag Albert.
– Det är rätt bra, för det är många som vill vara med och träna.
De som inte är uttagna får betala en avgift för sin träning, men då får de också möjligheten att träna organiserat genom förbundet.

För Dag Alberts del handlar det om att han ska hålla ett par träningar i månaden, och sedan ska han finnas behjälplig för ryttarna vid sex tävlingar under säsongen. Det kan låta som mycket arbete, men Dag Albert själv säger att det inte kommer bli så tidskrävande.
– De kommer att vara på vanliga tävlingar som jag själv är på, så det inkräktar inte på mitt eget tävlande, säger Dag Albert som ser fram emot att kunna ge de yngre ryttarna råd ute på tävlingarna.
– Det ska bli jädrigt skoj att kunna ge något tillbaka med det här som jag hållit på med så länge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden