Fälttävlan
20 maj 2017 18:05

Sverige tvåa efter terrängen trots dramatik

Det svenska fälttävlanslaget avancerade rejält i Nations Cup efter terrängen. Trots dramatik med en ambulansfärd blev tre svenska ryttare felfria på hinder och laget ligger nu på andra plats inför morgondagens hoppning.

Sverige tvåa efter terrängen trots dramatik
Jonna Friman och Lady Grey var ett av ekipagen som hjälpte det svenska laget upp till en andra plats (arkivbild)

Trots sent påkommet deltagande och utan större förväntningar har nu det Svenska Nations Cup-laget i fälttävlan avancerat rejält vid tävlingarna i polsta Strezegom. Laget med Linda Algotsson/Fairnet, Henrik Adnervik/Bally Quantos, Ebba Adnervik/Carlos och Jonna Friman/Lady Grey låg femma efter gårdagens dressyr.

I dagens terräng blev det både dramatik och framgångar. Henrik Adnervik kom av på ett hinder tidigt i banan. Enligt uppgifter till Ridsport blev han liggande stilla en längre tid efter fallet, och hämtades därefter av ambulans.
– Han är kvar på sjukhuset för kontroller och väntar nu på röntgen, säger förbundskaptenen Fredrik Bergendorff när Ridsport når honom. Ridsport återkommer så snart vi får uppgifter om läget med Henrik Adnervik.

Trots faderns fall valde dottern Ebba Adnervik att genomföra sin start inte lång tid därefter, även om hon av förklarliga skäl var ganska skakad av händelsen.
– Vi hade ett snack med Ebba för att höra hur hon ville ha det, och hon ville rida, det är en jäkla tuff tjej, säger Fredrik Bergendoff.
– Hon red klockrent, berömmer Bergendorff Ebbas ritt, som blev felfri på hinder och med 21,60 tidsfel.

Jona Friman/Lady-Grey stod för bästa svenska prestationen, felfria på hinder och 10,80 tidsfel gav ett rejält uppsving i resultatlistan, och Linda Algotsson/Fairnet var även de felfria på hinder med 14 tidsfel.
– Det känns jättebra och är jätteroligt för de här ryttarna som ridit så bra som de kan, säger Fredrik Bergendorff, och tillägger att tjejerna ridit ”jäkligt bra” i dag.

Totalt innebär det att Sverige nu ligger på andra plats med 218,50 straff efter Tyskland med 155,10 straff.
– Det är ganska mycket mellanrum mellan Tyskland och Sverige, men vi ska försöka hoppa felfritt så vi kan ligga kvar på en andra plats, säger Fredrik Bergendorff om morgondagens banhoppning.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden