Ulrika Bladh på väg mot seger i den långa enstjärniga klassen.
Ulrika Bladh på väg mot seger i den långa enstjärniga klassen.
Foto: Fredrik Jonsving

Ulrika Bladh red hem CCI1*

Fälttävlan  Ulrika Bladh och Tipphex klättrade en placering och vann den internationella långa enstjärniga klassen i Össjö på söndagen.

Ulrika Bladh och Tipphex (SWB hingst f 2004 e Chess-Pentagon, uppf Marita Böhn, äg Marita Böhn Söderqvist och Ulrika Bladh) låg tvåa inför söndagens avslutande banhoppning, men det var riktigt tajt i toppen på Össjö Hästsällskaps internationella tävling.

När ledande finskan Vera Manninen drog på sig fem straff i hoppningen räckte det till seger trots tre straff i hoppningen för Tipphex. Segermarginalen blev knappa 0,8 straff. Även i den korta enstjärniga klassen som avslutades på lördagen blev det svenskt i topp genom Anna Nilsson och Candy Girl. 

Klassen hade tolv startande ekipage och åtta genomförde tävlingen. 

Resultat

Läs mer:

Anna Nilsson vann CIC1* i Össjö