Fälttävlan
6 juli 2017 12:21

SM-vinnaren Mowits ur tiden

Isabella Lidbrandts guldhäst Mowits har galopperat vidare. Så sent som förra året vann ekipaget guld på SM för young riders.

SM-vinnaren Mowits ur tiden
Isabella och Mowits på väg mot sitt SM-guld.

Mowits (SWB, val, f 2001, e Feliciano-Moliere, uppf Maria Gretzer) har galopperat vidare efter elva framgångsrika år hos familjen Lidbrandt. Det skedde hastigt på grund av sjukdom.
– Det är tufft för oss. Han var världens bästa häst – han visste att han var kung och var samtidigt världens goaste, säger Isabella Lidbrandt om sin tävlingspartner.

Dressyrkarriär innan fälttävlan
Hennes syster Rosanna började rida Mowits när han köptes från uppfödaren Maria Gretzer som 5-åring. De tävlade upp till Intermediaire dressyr innan Isabella tog över 2013.

Sedan dess har det blivit en rad framgångar på junior- och YR-nivå  i fälttävlan med inte minst NM-guld 2014 och SM-guld 2016. Därtill var de kvalade till YR-EM och vann bland annat den långa tvåstjärniga klassen i Baborowko förra året.

 – Han älskade verkligen det han gjorde och njöt av att vara på tävlingar, säger Isabella och nämner SM-guldet förra året som ett av sina bästa minnen från de framgångsrika åren med Mowits.

Isabella tävlar nu vidare med bland annat framtidshoppet Ottawa (SWB, sto, f 2010, e Firenze-Sir Donnerhall, uppf Jennie Larsson) som har gått från klarhet till klarhet. Planen är bland annat YR-SM på Hovdala och förhoppningsvis unghäst-VM dit ekipaget är kvalat.

Ridsport har tidgare gjort ett längre reportage om Mowits – den hoppstammade dressyrhästen som blev mästerskapsvinnare i fälttävlan. Läs reportaget här (PLUS).


SM-guld 2016. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden