Fälttävlan
5 juli 2017 16:10

Världsettans EM-hopp missar mästerskapet

Michael Jung har vunnit EM tre gånger på rad och skulle rida 9-åriga Lennox i kampen om det fjärde raka guldet. Nu har dock planerna omkullkastas.

Världsettans EM-hopp missar mästerskapet
Michael Jung har fått göra om sin plan. BILDBYRÅN

Michael Jung, OS-vinnare och ständig världsetta, var på jakt efter sitt fjärde raka EM-guld och planen var att detta skulle tas med Lennox. Jung meddelade i vintras att ha skulle satsa på det mindre rutinerade kortet, som då inte ens hade startat trestjärnigt.

Sedan dess verkar det ha gått enligt planen med EM-kval och placeringar i en lång och en kort trestjärnig, men nu är 9-åringen skadad. Det betyder att ekipaget missar Aachen, som var deras sista anhalt innan EM och att de även missar mästerskapet.
”Vi hoppas att han snart kommer vara fräsch och visa vad han går för” skriver Michael Jung på Facebook.

Med flera topphästar i stallet kunde Michael Jung snabbt välja ut en EM-reserv i form av rutinerade fyrstjärniga vinnaren FischerRocana, som alltså lär blir partnern i Strzegom i augusti.

Har funkat förr
Att satsa på en yngre förmåga är annars inget nytt för Michael Jung. 2015 gick EM-uppdraget till 8-åriga FischerTakinou. Ekipaget tävlade två stycken trestjärniga innan de gav sig i kast med EM där de tog guld.

Även Jungs plan B har gått hem förr, tack vare ett välfyllt stall. St Georg påminner om att när nya EM-hästen Rocana hoppade in för Sam vid senaste VM bar det till dubbla medaljer: lagguld och individuellt silver. Sam fick i sin tur hoppa in på OS då Takinou fick en infektion och det slutade som bekant med ännu mer guld.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden