Fälttävlan
24 september 2017 22:02

Årets mästare korade på lag-SM

Lag-SM i fälttävlan har pågått under helgen och två svenska mästare har korats: Hofors Ridsällskap och Stora Wäsby Fältrittklubb.

Årets mästare korade på lag-SM
Hofors RS tog guldet bland hästlagen.

Mantorpsryttarna stod värd för årets lag-SM i fälttävlan. Bland de tio hästlagen segrade Hofors RS med Anna Jonsson/Marco Buzz, Frida Andersén/Kaszmir, Anna Valengren/Simson, Alma Forsberg/Hurricane, Tora Olsson/Anolanda D samt lagledare Annki Andersén Gerdin.
– Vi har egentligen inte tränat ihop oss så mycket inför det här, men vi kom hit och var väldigt revanschsugna, säger lagledaren.
Föreningen Mantorpsryttarna tog silver och Trossnäs FRK Karlstad tog brons.


Stora Wäsby vann lag-SM för ponny. Foto: Fredrik Jonsving

Hela 27 ponnylag kom till start och det blev Stora Wäsby FRK lag 2 som tog guldet. I laget ingick Minna Bohlin/Electric Entertainer, Tilde Pettersson/First Class Lady, Erika Hälltorp/Calabash, Ebba Eisner/Waterloo och Nora Skeppstedt/Mystic Temple.
– Vi har en väldigt bra laganda och vi jobbar efter ”Stora Wäsby-andan” som är ett vedertaget begrepp som innebär att vi har ordning på oss och ser till att ha ett trevligt bemötande på tävlingsplatsen, säger Lena Bredberg som är lagledare tillsammans med Marianne Persson.
Stora Wäsby hade tre lag till start under mästerskapet.
– Vi har haft flera avsuttna träffar och hade precamp förra helgen, säger Tove Nodemar, som är lagets organisatör och ser till att allt fungerar.
Silver gick, precis som för häst, till Föreningen Mantorpsryttarna och bronset till Grankärrs Gränsryttare.

Resultat

Läs mer om SM i nästa nummer av Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden