Fälttävlan
22 september 2017 16:31

OS-trean skadad efter fall från unghäst

Familjen Dutton har redan haft ett tufft år med dottern Lee-Lee som drabbades av en skallskada. Nu har OS-trean Phillip fallit av och våras på sjukhus.

OS-trean skadad efter fall från unghäst
Phillip Dutton tros snart få komma hem från sjukhuset.

På Facebook berättar teamet att Phillip Dutton, OS-bronsmedajör i Rio och dubbel OS-vinnare i lag, ramlade av när han tränade en unghäst i terrängen. Brutet nyckelben, brutna revben och kollapsad lunga blev resultatet.

Teamet rapporterar vidare att de ska få veta mer om den kommande framtiden snart, men att ryttaren dessbättre förväntas få fara hem från sjukhuset inom kort.

Lee Lee gör framsteg
I julas skadades Lee Lee, som är dotter till Phillips fru Evie, när hon föll av då en häst bockade (läs mer om olyckan här). Hon drabbades av en hjärnskada och vårdades länge på sjukhus. Den sista längre uppdateringen postades den 8 augusti och då berättade familjen att Lee Lee så smått kunde äta och röra lite på armar och ben. Hon kommunicerar med nickningar och skakningar, och hade vid tillfället börjat säga några små ord. Utskrivningsdatumet var då planerat till början av september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden