Hoppning
25 oktober 2016 18:00

Positiva besked: All Ins operation gick bra

Idag opererades OS-tvåan H&M All In i Malmö. ”Allt gick jättebra och All In får åka hem i eftermiddag om allt är som det ska” säger veterinär Palle Brink.

Positiva besked: All Ins operation gick bra
H&M All In och Peder Fredricson.

För en vecka sedan fick Peder Fredricsons OS-silverhäst All In diagnosen mjält-njurbandsupphängning som har varit boven bakom koliksymptomen. Nu är operationen gjord och silverhjälten bör snart vara fri från sitt magknip.

Operationen utfördes med stående titthålsoperation (så kallad laparoskopi) och med lokalbedövning av Palle Brink, Europaspecialist i hästens kirurgi, på Jägerso Hästklinik. Veterinären var väldigt positiv innan ingreppet.
– Prognosen är mycket god. 95–98 procent blir helt återställda efter en sådan här operation och då pratar vi om att de verkligen kommer tillbaka på topp, sa Palle Brink till Ridsport i torsdags.

Nu har operationen precis klarats av och Palle Brink kan konstatera att det gick vägen.
– Allt gick jättebra och det var ingen tvekan om diagnosen. Själva operationen tog en timme och All In stod bra där hela tiden, säger han och fortsätter:
– Just nu är han förstås lite hängig som hästarna blir efter lugnande, men han piggnar redan till. All In kollas löpande och om allt är som det ska i eftermiddag får han åka hem.

Standard efter operationen är två veckor i box. Om fyraveckors-kontrollen är bra kan All In sättas igång. Åttaveckors-kontrollen gör Palle Brink med kamera.
– Om allt är läkt då får All In gå tillbaka till full träning igen.

Före operationen berättade Palle Brink att All In troligen kommer känna en lättnad när bekymret försvinner.
– Prognosen är som sagt mycket bra och troligen botar vi bekymret helt. Hästen kommer trivas bättre, prestera bättre och antagligen bli en ännu lyckligare häst – tänk dig själv vilken lättnad att bli av med ett ständigt magknip, sa Palle Brink.

Läs mer om diagnosen i den här artikeln
Läs en längre inför-intervju med Palle Brink (PLUS)


Veterinär Palle Brink. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden