Hoppning
8 december 2016 14:35

Michelle Cranning Hillgren ny ryttare på Udermus

Douglas Lindelöw har sålt sin 1,60-meriterade tävlingspartner Udermus. Ny ryttare på valacken är Michelle Cranning Hillgren som är regerande svensk mästare utomhus för både kategori C och D.

Michelle Cranning Hillgren ny ryttare på Udermus
Michelel Cranning Hillgren tar över tyglarna på Udermus.

I en handfull år har Udermus (val, f 2001, e Odermus R-Jackson) tävlats internationellt av Douglas Lindelöw upp till 1,60 och för inte så länge sedan var de placerade i Lyons femstjärniga 1,50. Nu är Udermus, vanligen kallad Musse, såld till 14-åriga Michelle Cranning Hillgren som är framgångsrik på ponny och som childrenryttare på häst. Bland annat vann hon guld i både kategori C och D vid SM utomhus i somras (läs mer om det här) och året innan dess SM för children.

Michelle är i skolan när Ridpsort ringer, men hennes mamma Cayenne Cranning förklarar vad som händer framöver:
– Det blir en satsning på både ponny och häst. Det blir fortsatt mästerskapssatsning på ponny samtidigt som Michelle rullar igång juniortiden.


Den nya duon. Foto: Privat

De har tidigare köpt Blue Captain, riden av Irma Karlsson, från samma stall och hade varit i kontakt med Lindelöws gällande Udermus ett tag. I går lämnade han Skåne för Dalarna.
– Visst är det tråkigt på ett sätt eftersom Udermus har gjort så otroligt mycket för mig och han kommer att vara saknad. För mig är det väldigt viktigt att han får ett bra hem och det vet jag att han får hos Michelles familj. Nu hoppas jag att Michelle får göra samma resa med Udermus som jag har gjort, säger Douglas Lindelöw som ägde Udermus ihop med en delägare.

Dougas gläds åt att Udermus blir kvar i Sverige och tror att den nya duon får det fint tillsammans.
– De passar väldigt bra ihop. Michelle är en duktig och talangfull tjej och hästen har mycket kapacitet, så jag tror att de två tillsammans blir jättebra.


Mot SM-guld med Wischin Chin M. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden