Hoppning
26 februari 2016 10:18

Cantinero snart tillbaka

Det var en skada som gett ömhet och värk i det vänstra frambenet som gjorde att Henrik von Eckermann fick avstå start med Cantinero i Hongkongs Grand Prix den gångna helgen.

Cantinero snart tillbaka
Henrik von Eckermann fick avstå GP-start i Hongkong med Cantinero, här från EM 2015, men räknar med valacken till världscupfinalen. Photographer Roland Thunholm

Den 14-årige valacken, som är aktuell för världscupfinalen i Scandinavium, undersöktes av veterinär efter hemkomsten från Hongkong.

– Det visade sig att han fått någon typ av slag eller spark ovanför griffelbenet på vänster fram. Han var helt fräsch och hann starta en klass i meetinget. Det troliga är att något hänt i boxen under natten. Han får medicin och ska skrittas några dagar. Veterinären såg positivt på läget och, som det ser ut, räknar jag med att Cantinero följer med till Göteborg, säger Henrik till Ridsport.

För Henrik väntar en ledig tävlingshelg innan han nästa vecka ska tävla femstjärnigt i Doha.  Dit tar han med sig Giljandro van den Bosrand och Yajamila som flyger redan till helgen. Själv väntar han några dagar innan det är dags för planet till Qatar, där Henrik, precis som i Hongkong senast, blir ensam svensk hoppryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden