Hoppning
22 mars 2017 10:00

Ryttare och FEI i möte om heta frågor

Internationella Ridsportförbundet och International Jumping Riders Club har träffats på FEI:s högkvarter för att diskutera några av den senaste tidens aktuella ämnen. Bland annat stod omdiskuterade förslaget om högre startavgifter på agendan.

Ryttare och FEI i möte om heta frågor
Hoppningens framtid stod på agendan. Foto: Roland Thunholm

På Sports Forum nästa månad ska bland annat det hett omdiskuterade förslaget om höjda startavgifter diskuteras. Det, tillsammans med andra heta och viktiga tävlingsfrågor, diskuterades även under mötet härom dagen på högkvarteret. Där mötte FEI:s presdient Ingmar De Vos och vice president John Madden representanterna Steve Guerdat, Kevin Staut och Francois Mathy från International Jumping Riders Club  (IJRC). Från FEI deltog även bland andra Maria Gretzer från FEI Athletes’ Committee.

– Det var ett välbehövligt möte med IJRC eftersom det var mycket som behövde klargöras, säger Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.
Även från IJRC kommer positiva rapporter om mötet.
– Vi kunde prata om allt och bara det är positivt. Stämningen var vänlig och konstruktiv. Vi pratade mycket ärligt och öppet. Ryttarna kunde säga allt de tänkte och alla deras frågor fick ett svar, säger IJRC: sleonora Ottaviani på deras hemsida där mer information om deras syn på frågorna finns.

Fortsättning följer den 10-11 april på Sports Forum i Lausanne.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden