Hoppning
11 april 2017 16:35

Erikas supervecka: 17 placeringar på 20 starter

Erika Lickhammer är glödhet i Italien. Under förra veckan gjorde hon 20 starter och placerade sig i 17 av dem. Pricken över i var placeringen i 1,60-debuten med Paris.

Erikas supervecka: 17 placeringar på 20 starter
Erika Lickhammer och Paris är på hugget igen. Arkivbild

Erika Lickhammer hade troligen sin bästa jobbvecka någonsin förra veckan. På Toscana Tour gjorde hon 20 starter under veckan och placerade sig i 17 stycken med sju olika hästar.

– Något sådant här har jag nog aldrig varit med om innan. Placeringar i nästan 100 procent av starterna, från grön unghäst upp till rutinerad i högsta klassen – det känns ganska otroligt, säger en lycklig Erika Lickhammer.

1,25 och uppåt
Hon startade sina sju olika hästar på deras respektive nivåer med den gröna unghästen i 6-årsklassen på 1,25-höjder som lägst och den betydligt mer rutinerade Paris (SWB, sto, f-07 e Armitage-Pentagon, uppf Elly Hansson, äg Camilla Andersson) i 1,60 som högst.

Just Paris har Erika haft en strålande första tävlingstid med (läs artikeln här) och med en placering i 1,60-debuten fortsätter de att övertyga tillsammans.
– Den placeringen slår förstås jättehögt. Det var inte så länge sedan vi debuterade 1,45 med placering, sedan rankingklass med placering och nu 1,60 med placering, säger Erika om hästen som hon i höstas tog över efter Rolf-Göran Bengtsson.

Var det någon annan placering i skörden som vägde extra tungt?
– Ja, den som Jazou (sto, f 2009, e Diktator van de Boslandhoeve–Jumpilot) tog i lördagens rankingklass. Hon är åtta år, men missade förra året när jag var gravid och födde barn. Vi har haft henne sedan hon var fyra år och har alltid trott på henne, och nu har hon blommat ut. Jag log hela dagen efter den här placeringen.

Vad är det som gör att det går så bra för dig nu?
– Jag har sålt av och sållat lite hårdare bland hästarna jämfört med innan, så det är bättre kvalité på mina hästar nu. Dessutom är jag inne i ett flow och rider bara. Jag är inte så rädd för att chansa eller att riva. När det går bra är det lätt att rida, precis som det blir mer komplicerat efter några dipprundor.

Det hörs att du har en liten fanclub i bakgrunden. Hur är det att ha med barnen på tävlingsresan?
– Det här med barnen, som är 3,5 år och åtta månader, är jättebra för mig. Jag är mycket tävlingsmänniska och blev tidigare lätt på dåligt humör när jag rev. Nu vet jag att det inte är slutet om jag river. Då är det bara att gå och krama barnen i stället. Efter att jag fick barn är jag mer avslappnad och rider mer avslappnat, så allt är positivt. Vi har en barnflicka med som hjälper till här, men visst är det mycket ändå med två små barn och det passar mig – jag gillar att ha mycket att göra.

Erika visar upp godbitar från tävlingarna på Instagram:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden