Hoppning
4 april 2017 19:50

Mordasini skadad efter ridolycka

Charlotte Mordasini föll av en häst hemma på gården i onsdags och fick en fraktur på en ryggkota. "Det verkar tack och lov inte vara fullt så illa som hon först trodde" säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

En ridolycka hemma på gården är orsaken till att hoppryttaren Charlotte Mordasini nu tvingas vila i åtminstone sex veckor.

Enligt Hippson.se skadade sig Mordasini i onsdags i samband med att hon föll av en häst och fick en fraktur på en nackkota.
– Jag har själv inte pratat med henne sedan olyckan utan kommunicerar via hennes mamma än så länge, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Ridsport.
– Men det jag vet är att hon mår efter omständigheterna bra. Det verkar tack och lov inte vara fullt så illa som hon först trodde direkt efter olyckan, säger han och förklarar att Charlotte nu ligger stilla och vilar för att kunna återhämta sig på bästa sätt.

Charlotte Mordasini har aldrig bott permanent i Sverige, hon rider och verkar från sin hästgård i Frankrike nära den schweiziska gränsen. Hon är uppvuxen Genève men har en svensk mamma och därigenom svenskt medborgarskap.
Charlotte var anmäld för att tävla internationellt för Sverige vid San Giovanni in Marignano denna vecka men av förklarliga skäl är hon struken från startlistorna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden