Hoppning
24 maj 2017 11:37

Karin Martinsen utvald till Young Riders Academy

Framgångarna fortsätter för Karin Martinsen. Nu har hon blivit utvald till Young Riders Academy.

Karin Martinsen utvald till Young Riders Academy
Karin Martinsen är en av de utvalda. LottaGyllensten

World of Showjumping berättar att tio ryttare har valts ut till årets upplaga av Young Riders Academy. Karin Martinsen, som har synts i seniorklasserna på Friends och i Scandinavium samt även är Malin Baryard Johnsson-stipendiat, har kommit med i ”Educational Program”.

Utöver clinics, coachning och träning innebär programmet runt en handfull träffar med ämnen som kommunikation, juridik och ekonomi kopplat till tävlingsverksamhet.

Clinic med Pessoa
Bland de som kommer att hålla clinics för ryttarna finns Rodrigo Pessoa och Jos Lansink. Young Riders Academy-panelen har även valt ut fem ryttare till ett mer intensivt program, där bland annat Nicole Holmén har deltagit tidigare. Programmet har coacher som Rolf-Göran Bengtsson och Marcus Beerbaum.

Uttagningsprocessen sköts av en grupp där svenska Sven Holmberg är med. 26 kandidater mellan 18 och 23 års ålder som har goda resultat i 1,40–1,50 granskades på tävlingar i Italien och Tyskland. I juni startar programmen för de nu tio utvalda ryttarna med en träff i Schweiz.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden