Hoppning
26 maj 2017 17:35

Sverige slutade femma i Rom

Nations Cup blev en italiensk succé i Rom. Värdnationen tog ganska snart ett starkt grepp om tävlingen lyckades efter många år ta hem en efterlängtad seger på hemmaplan. Sveriges lag slutade på femte plats efter flera starka insatser.

Sverige slutade femma i Rom
Douglas Lindelöw och Zacramento gjorde en fenomenal insats i Rom (arkivbild)

Tredje omgången av Nations Cup reds i Piazzi de Siena, Rom, Italien. I strålande solsken gjorde åtta lag upp om placeringarna i Europas högsta hoppliga. Banbyggaren Uliano Vezzani hade byggt en bana som gav väl godkänt. Felen låg lagom spridda och maxtiden kändes väl avvägd.

Efter förra omgångens succé var det ett taggat gäng som red för Sverige. Följande ekipage deltog i Rom:
Malin Baryard Johnsson med H&M Cue Channa
Jonna Ekberg med Cassini Bay
Douglas Lindelöw med Zacramento
Henrik von Eckermann med Copperphild

Efter första rundan låg Sverige på tredje plats med sju fel. Malin Baryard Johnsson och Douglas Lindelöw stod för de främsta svenska prestationerna med felfria rundor. Jonna Ekberg fick ett överraskande stopp som dessutom orsakade tre tidsfel och slutade på sju fel. Henrik von Eckermann inledde sin runda bra men i slutet av rundan drog han på sig en rivning, ett vattentramp och ett tidsfel. Med totalt nio fel var det Henriks resulat som fick räknas bort i första rundan.

I andra rundan ställde hinder nummer 11 till det för de svenska ryttarna. Oxern med en vattenmatta under sig drogs med av Malin, Jonna och Henrik. Bara Douglas tog sig felfritt över banan, och lyckades som endast ett av tre ekipage genom hela tävlingen rida dubbla nollor. Malin slutade på fyra fel i andra rundan, Jonna fick nio och Henrik 12. Även denna gång var det Henriks resultat som räknades bort och Sverige slutade på totalt 20 fel.

Svenska ryttarnas resultat:

Malin Baryard Johnsson – H&M Cue Channa 0 + 4
Jonna Ekberg – Cassini Bay 7 + 9
Douglas Lindelöw – Zacramento 0 + 0
Henrik von Eckermann – Copperphild (9) + (12)

Resultat tredje omgången av Nations Cup, Rom

1 Italien 9 fel
2 Holland 13 fel
3 Irland 17 fel
3 Spanien 17 fel
5 Frankrike 20 fel
5 Sverige 20 fel
7 Schweiz 24 fel
8 Kanada 29 fel

Schweiz och Kanada räknar inga poäng från denna omgång.


Alberto Zorzi och Fair Light van T Heike dubbelnollade för Italien och hjälpte laget ta hem en historisk seger – första Nations Cup-vinsten för Italien på hemmaplan sedan 1985. Foto: FEI/Richard Juilliart.

Så här ser totala ställningen ut efter tre omgångar av Nations Cup:


Nästa omgång av Nations Cup rids i St Gallen, Schweiz, den 1-4 juni. De fem ryttare som får rida i St Gallen är Henrik von Eckermann, Petronella Andersson, Jonna Ekberg, Angelie von Essen och Helena Persson, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

Resultat

Ridsports liverapportering av klassen 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden