Hoppning
6 juni 2017 14:07

Niklas Jonsson segrare på Strömsholm

Efter en rafflande omhoppning tog hemmaryttaren Niklas Jonsson hem segern i Strömsholms svåraste klass – 1.45-hoppningen med 20 000 i förstapris. "Han blev lite stark i omhoppningen, men det gick vägen", konstaterade Niklas nöjt.

Niklas Jonsson segrare på Strömsholm
Niklas Jonsson och Caral visade strålande form på nationaldagen.

Fyra ekipage gick vidare till Winning Round i 1.45-klassen, Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning, som avgjorts på Strömsholmsbanan under många år.

Amanda Gullström och Callisto hade fyra fel med sig från grundomgången, men red snabbt och felfritt och satte press på övriga ryttare.

Arnold Assarsson och Digital VT kom med noll fel i bagaget och red ännu snabbare, och felfritt – och tog över ledningen. Arnold är van att vara i topp i den här klassen. Han har vunnit och varit tvåa. Förra året slutade han trea med Digital VT och i år räckte det till en andraplats.

– Så rent logiskt borde jag väl vinna nästa år igen, menade Arnold med ett leende, nöjd med hur hingsten hoppade på den tuffa banan.

Den som hindrade Arnold från att vinna redan i år var hemmaryttaren Niklas Jonsson, som var mer än nöjd med att ha Caral tillbaka i fin form.

– Han var helt fantastisk i grundomgången och hoppade strålande. Sedan blev han lite stark i slutet av omhoppningen och stack nästan för mig efter mål, förklarade Niklas.

Skimmelvalacken, som har varit borta från tävlingsbanorna under nästan ett år, började tävla igen i april och verkar vara tillbaka i gammal god form.

– Vi saknar kanske lite innan han är i den absoluta toppformen, men han är på god väg, berömde Niklas sin tävlingskamrat.

Sist startade ungdomsryttaren Emma Willgård och Romulus, som gjorde en imponerande grundomgång. I winning round satsade hon allt men det höll inte riktigt. Snabbaste tiden, men ett nedslag och en slutlig tredjeplats.

– Vi bestämde innan att hon skulle satsa ordentligt. Ska man vinna en Grand Prix så småningom måste man kunna rida snabbt, menade Lotta Sjöberg som tränar Emma.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden